ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABARAKATUH......

SELAMAT DATANG KE PERUBATAN_7PUTERI

12/11/2009

PENGASAS


Perubatan Islam ini diasaskan oleh kami suami isteri iaitu Tabib Syeikh Mohamad Din Al Jailani Al Hasani dan Tabib Raden Syarifah Normala Al Mokromi  pada tarikh 18 jun 2000, semasa tinggal di Kampong Tanah Merah Baru, Sungai Udang, Melaka. Kami berpengalaman mengubati orang semasa berumur 16 tahun dan isteri saya berumor 15 tahun. Setelah saya  memasuki Perkhidmatan Tentera  Darat, dan kami  berkahwin, kami juga mengubati orang tetapi tidaklah secara aktif. Hanya pada tarikh 18 jun 2000 kami aktif sepenuh masa dalam Perubatan Islam ini..SetelahTabib Syeikh Mohamad Din tamat berguru dari Allahyarham Tabib Mohamad Nabun. bekas Tabib Diraja  kepada Almarhum Sultan Salehuddin Abdul Aziz Syah, Sultan Selangor ke-8.. 

PENGENALAN:-

Pusat Perubatan ini dinamakan Perubatan 7 Puteri adalah sempena nama 7 orang Puteri dari Nenek Moyang kami terdahulu..Kami suami isteri dalam satu Nasab Keturunan (kahwin sepupu)..
Berikut adalah Puteri-Puteri yang di maksud kan :-
 1. PUTERI RATNA GUMILAH SARI @ PUTERI RATU MAS NYAWA....anak Raden Fattah, Sultan Demak..pertama.
 2. PUTERI MARIAM @ PUTERI RATNA SARI. Keturunan Sayyid Ali Nurul Alam, Sultan Empayar Cermin Jeddah/Kelantan.
 3. PUTERI GEMALA SARI @ PUTERI MAYANG MENGURAI @ PUTERI SYARIFAH TOLKIAH. .cucu Sunan Gunong Jati.
 4. PUTERI MAYANG SARI @ PUTERI SYARIFAH ALAWIYAH.cucu Sunan Gunong Jati.
 5. PUTERI MELOR @ PUTERI MAS DEWI SALBIAH. cucu Sunan Gunong Jati.
 6. PUTERI KENANGA @ PUTERI MAS DEWI AMINAH. cucu Sunan Gunong Jati.
 7. PUTERI CEMPAKA BIRU @ PUTERI MAS DEWI SAIDAH @ PUTERI BUNGSU. cucu Sunan Gunong Jati.
Kesemua Puteri ini keturunan ke-4, dari Nasab  Maulana Sayyid Makdum Ishak bin Sayyid Ibrahim Asmoro iaitu nenek moyang keturunan Tabib Syeikh Mohamad Din bin Syeikh Abdul  Jalil..melalui nasab nenek kami Syarifah Siti Maimunah...Dari datuk kami ( LELAKI)..terus ke nasab SYEIKH SULTAN ARIFFIN  SAYYID ISMAIL AL JAILANI ALA HASANI..( PULAU BESAR,MELAKA)
Dari nasab Sultan Demak 2, Raden Abdul Qodir atau PATI UNUS AL MUKROMI menurunkan Raden Osman, bapa kepada Raden Syarifah Normala..Sultan Demak 2  dan Maulana Ishak, adalah dalam satu keluarga dan keluarga ini mengamalkan 'kahwin kerabat' dari keturunan pertama lagi hingga keturunan ke-12 (Tabib Syeikh Mohamad Din dan Tabib Raden Syarifah Normala)..
Oleh kerana itu lah nenek moyang kami terdahulu tidak banyak berbeza..Kami berdarah keturunan yang hampir sama iaitu :-
Tabib Syeikh Mohamad Din Al Jailani .. berdarah keturunan..(Arab , Campa dan Bugis).
Tabib Radin Saripah Normala pula berdarah..(Jawa , Arab , Bugis dan  campa).

OBJEKTIF:-

Pusat Perubatan Islam 7 Puteri yang di usahakan oleh Tabib Syeikh Mohamad Din dan Tabib Raden Syarifah Normala berdasarkan ayat-ayat suci Al-Quran serta zikir-zikir Asmaul Husna. Kami diajar oleh nenek moyang kami dan dari guru-guru yang mengamalkan Tarikat Kesufian. Selain itu kami menggunakan herba-herba seperti madu lebah, misai kucing, dan herba-herba yang lain..GURU TABIB SYEIKH MOHAMAD DIN AL JAILANI AL HASANI :-
 1. Syarifah Che Ngah (ibu)- mengajar Ilmu Perbidanan.
 2. Syeikh Jalil (bapa)- mengajar Ilmu Perubatan  berkaitan Syaitan.
 3. Pak Mansur Ismail (Guru Silat)- mengajar ilmu Silat dan Perubatan Mistik.
 4. Datuk Abu Hasan (Guru Silat)- mengajar ilmu Silat dan Perubatan Mistik.
 5. Abang Jalil (Bentong)- mengajar Ilmu berkaitan Syaitan.
 6. Allahyarham Tabib Mohamad Nabun (Port Dickson)- mengajar Ilmu perihal Syaitan, Busung, Mandi Bunga Pengaseh dan Pembenci.Dan Perubatan Racun  dan Santau.
 7. Ustaz Khairol  Syakirin (RIDAM)(Kemaman)- mengajar Ilmu perihal Santau, Pasung Syaitan, Buang Susuk dan Pagar serta Pasung  Rumah. 
     8.  Pak Su Noh..BACHOK ,KELANTAN..Mengajar ilmu Patah dan Retak Tulang juga ilmu Pertahanan diri dari Syaitan.

    Pada 30 Januari 2012, Tabib Syeikh Mohamad Din Al Jailani Al Hasani telah menamatkan ILMU WATQAH 19 SANAD RIDAM, TAHAF TERTINGGI.Tabib Syeikh Mohamad Din di IJAZAH kan Ilmu Watiqah 19 Sanad dengan jaya nya.


GURU TABIB RADEN SYARIFAH NORMALA AL MOKROWI :-
 1. Raden Osman (bapa)- mengajar Ilmu perihal Buasir.
 2. Syarifah Bidah (ibu)- mengajar Ilmu Urutan,Patah dan  Seliuh.
 3. Raden Maimunah (nenek)- mengajar Ilmu perihal Urutan, Pengenalah Pokok Herba Perubatan dan menaikkan Seri Wajah.
 4. Allahyarham Tabib Mohamad Nabun (Port Dickson)- mengajar Ilmu perihal Patah Tulang, Santau, Sihir dan Urutan.

RAWATAN-RAWATAN :-
Rawatan yang dijalankan di Pusat Rawatan 7 Puteri ialah :
 1. Buang Sihir - segala jenis Sihir.
 2. Buang Saka
 3. Buang Susuk
 4. Rawatan Kanser - semua jenis Kanser.
 5. Rawatan naik Seri Wajah.
 6. Rawatan Buasir.
 7. Rawatan Patah dan Retak.
 8. Pembenci.
Pusat Perubatan 7 puteri ini juga menyediakan minyak mahabah seperti :-
 1.  Minyak Raja Cenuai Pulau.
 2.  Minyak Raja Cenuai Gunong.
 3.  Minyak Cenuai.
 4.  Minyak Cenuai 7 Puteri.

 Banyak orang pergi ke Pulau Besar, tetapi hampir semua nya tidak memberi atau dapat maklumat dalam masaalah KETURUNAN SYEIKH SULTAN ARIFFIN SAYYID  ISMAIL AL JAILANI dengan tepat.Untuk pengetahuan para pembaca blog ini, saya akan tulis kan NASAB SYEIKH SULTAN ARIFFIN SAYYID ISMAIL dengan betul dan Keturunan nya sekali. SAYYID ISMAIL Bin  SAYYID AL IMAM ABDUL QODIR Bin  SAYYID AL IMAM  ABDUL JABBAR Bin  SAYYID AL IMAM MUHYIDIN ABDUL QODIR JAILANI Bin  SAYYID AL IMAM ABI SHOLIH JANAKIDAOSTI Bin  SAYYID AL IMAM ABDILLAH Bin SAYYID AL IMAM YAHYA AL ZAHID Bin  SAYYID  AL IMAM MUHAMAD Bin  SAYYID AL IMAM DAUD Bin  SAYYID AL IMAM MUSA Bin  SAYYID AL IMAM ABDILLAH Bin  SAYYID AL IMAM MUSA AL JUN Bin  SAYYID AL IMAM ABDILLAH AL MAHDI Bin SAIYIDINA HASAN AL MUSANNA Bin  SAIYIDINA  HASAN AL SIBTI Bin  SAIYIDINA AL IMAM ALI K.A.W.            SYEIKH SULTAN AL ARIFFIN hanya lah gelaran untuk beliau.Isteri beliau ialah SYARIFAH SITI MAIMUNAH/ SITI RUBIAH binti MAULANA SAYYID ISHAQ/ MOHAMAD YUSOF bin SAYYID IBRAHIM ASMARAKANDI bin SAYYID HUSIN JAMADIL KUBRA bin AMIR SAYYID AHMAD SYAH JALALUDIN......SULTAN MALABAR. Ini bermakna Syeikh Ismail dari keturunan AL HASANI dan SYARIFAH SITI MAIMUNAH dari keturunan AL AZMATKHAN AL HUSAINI ......Anak mereka berdua ialah  1. SAYYID AHMAD SALIM(1465-1577)  2. SYARIFAH SITI ZUBAIDAH ( 1495 -1521) 3.  SYARIFAH SITI  ZULAIKA ( 1496 -1535)...Anak SAYYID AHMAD SALIM ialah 1.SAYYID AHMAD KHAMIL/PANGLIMA ALANG DAIK  2.SAYYID AHMAD YUSOF/ PANGLIMA KOTA BERJALAN RAJA SARI....Anak SYARIFAH SITI ZUBAIDAH ..ialah RADEN ABDULLAH bin RADEN ABD QODIR AL MOKROWI.       Anak SAYYID AHMAD KHAMIL ialah  1. SAYYID AHMAD KAMAL/ PANGLIMA LIDAH HITAM   2. SAYYID AHMAD JAMIL.   Anak SAYYID AHMAD KHAMAL  ialah   SAYYID AHMAD MAULANA ISMAIL  melahirkan SAYYID UMAR SAAD melahirkan  1..SAYYID AHMAD HITAM   2.SAYYID AHMAD IBRAHIM    .....SAYYID AHMAD HITAM melahirkan  SAYYID AHMAD KECIK melahir kan  SAYYID AHMAD SAID melahir kan SAYYID ABDUL JALIL  melahir kan SAYYID MOHAMAD DIN.......( PENULIS)  SELAIN PADA NASAB DIATAS ADALAH TIDAK BENAR....
   Jika anda ada MASAALAH PERUBATAN , Sila lah hubungi SAYA di Hand Phone Nombor ::   014 7201103..                   PERALATAN YANG DIGUNAKAN DAN KOLEKSI BATU PERMATA :-

                                                                Alatan perubatan..


          Peralatan ini di gunakan semasa proses pengubatan di jalankan, peralatan ini             terdiri daripada pisau, tasbih, kayu dan lain-lain..
                              
                                                       Badek Bugis  dan Candek Puteri

 Badek Bugis ini memang saya simpan dari datuk saudara saya lagi. Candek ini memang kepunyaan Puteri Ratu Mas Nyawa. Telah kami simpan sejak zaman berzaman. Candek ini dibuat dari emas. Antara kegunaan nya untuk menaik kan seri wajah.
Kayu Kemuning Hitam 

Kayu ini di gunakan untuk menarik bisa. Antara khasiat kayu ini , ialah menarik semua bisa bisa dalam badan. Pada zaman dahulu kayu ini di buat sarung keris. Tujuan nya bila seseorang itu luka, kayu ini menjadi penawar bisa luka dengan mengosok ke tempat luka.


                                                        Kayu Penunduk  Hitam

Kayu ini berfunsi sebagai penarik bisa dalam badan. Yang paling baik untuk menarik bisa ialah kayu kemuning hitam. Kayu ini yang ke 2 terbaik dalam menarik bisa. Bertam Hitam tidak terdapat di Semenanjung Malaysia, ianya banyak terdapat di hutan hutan Sumatera.


 
Ayat Selendang Merah

 Ayat Selendang  Merah ini saya dapat dari guru saya di Bentung Pahang, pada tahun 1989. Guru saya Tabib ABDUL JALIL bin DERAMAN menghadiahkan kepada saya , setelah saya habis belajar dari beliau.Buat masa ini beliau masih hidup lagi tetapi kurang Aktif dalam PERUBATAN tradisional.


 

Tongkat buluh tumpat


Tongkat ini di hadiah kan kepada saya olih seorang anak Mahaguru Silat Penorogo, setelah saya berjaya merawat beliau. Dikata kan ayah nya membawa dari Penorogo , semasa datang dari Jawa. Beliau menghadiah kan juga Tongkat Rotan Songsang.


 
 
Chandek Pusaka Puteri( telah di ceritakan di atas) 
 Chandek Dewi Nyai Endang Sasmita Puri


Candek ini memang kepunyaan Nyai Dewi atau nama lain nya SYARIFAH SITI ZAINAB binti PRABU BRAWIJAYA SRI KERTABHUMI..Di perbuat dari emas.Di hadiah kan pada PUTERI KU ..SYARIFAH SITI NORAZRINI. Antara kegunaan nya untuk menarik bisa. Sewar Bugis
Sewar ini dari keturunan menantu saya Syeikh Mohamad Farid.Sewar ini dari Temoh, Perak.
 

Chandek Puteri dan  Sewar Bugis
 

Kayu Pasung Hantu
Kayu ini di jumpai di kaki  Gunong Ledang , semasa kami berkelah di Air Terjun Asahan pada Disember 2008.Antara khasiat nya untuk menjadi Pasung Rumah dan Pasung Syaitan.
 


Tongkat Rotan Songsang
                                            (di hadiah kan bersama tongkat buloh tumpat)

 

 
Tongkat Ular Dari Teras Raja  Penunduk Gunong
Tongkat ini dari kayu penunduk menyembah bumi. Saya dapat pada tahun disember 2008.
 

Tongkat Ali

 

Selendang  7 Jurus  Puteri
Selendang 7 jurus ini di hadiah kan kepada saya Olih 7 Orang Puteri.Kegunaan nya  untuk mengibas tubuh orang yang kerasukan.Di ruqyah kan dengan ayat 7 Petala Langit..
 

Keris Kiai Sengkelat(not for sale)

 

Geliga Lipan (belum matang)

  

                                                           Batu Mata Kucing( Cat eyes)

Batu Panca Nilam

 

Batu Onixs

                                                                     Geliga Embun

Batu Petir Putih

 

Batu Delima

 

Batu Geliga Biawak

 

Batu Panca Delima , Batu Delima dan Batu Mustika Embun

 

                                                      Batu Serai ,Batu Opal dan  Batu Jarum Emas                                                                      Batu Baiduri Hitam

Batu Delima Merah

 

                                                               Batu Delima Hati

Batu Geliga Siput

 

Batu Geliga Siput dan  Batu DelimaGeliga Siput (for sale) ikut saiz tidak melebihi  rm 300.

 

Koleksi Batu !!

 

Koleksi Syiling Lama

 

Batu Gigi Naga Wulung

 

Mata Kail Ibu Kerapu( NOT FOR SALE)

 

 

Minyak Raja Cenuai Gunong ::: UNTUK DI JUAL  :RM 999.00

 

Minyak Raja Cenuai Pulau :::  UNTUK DI JUAL : RM 499.00

 


Pokok Buluh Perindu   NOT FOR SALE

 

Pokok Bakawali Hijau

 

Bunga Puteri Sa'dong bolih ambil percuma , sila datang rumah...hanya ambil  benih saja!!!
Bunga ini di antara bunga paling banyak khasiat....!!!
 

Pokok Bakawali Merah

 

Pokok Orkid Selipar 
  
                                                BUNTAT SIPUT NAGA(JANTAN)..RM 300.00


 
                                                  
                                                  BUNTAT SIPUT PUTERI(BETINA)..RM 300.00
RAJA GELIGA SIPUT(NOT FOR SALE)


 Di dalam gambar ini terdapat RAJA GELIGA SIPUT NAGA DAN RAJA GELIGA SIPUT PUTERI. Raja Geliga Siput , sangat sukar di temui, hanya terdapat di tengah laut.

RAJA GELIGA SIPUT(NOT FOR SALE)

                                              RAJA GELIGA SIPUT(NOT FOR SALE) 
                   Raja Geliga Siput  ini saya dapat hanya satu sahaja, itulah sebab nya tidak di jual

                                                                           
                                       

                                                GELIGA KERIS NAGA( NOT FOR SALE)

Batu geliga Naga ini saya dapat ,semasa isteri saya mencabut, KERIS NAGA BHUMI, kepunyaan guru saya pada tahun 2007, dimasa itu kecil sahaja, sekarang sudah sebesar ibu jari kita.

 

RAJA CENUAI
Gambar atas : Cenuai Merah Pulau(jantan) , gambar bawah : Cenuai Merah Gunong. Kedua jenis ini dalam ketegori Jenis :RAJA CENUAI


 

 CENUAI KUNING PUTERI GUNONG
                   Dikenali dengan nama Cenuai Kuning Puteri Gunong .( SATU JENIS SAHAJA)
                                                      CENUAI BATU PUTERI
Cenuai yang paling susah untuk ditemui, dan paling baik  khasiat nya dan tumbuh di atas batu batu besar , di dalam gua batu, juga di kenali dengan nama Cenuai Batu Kuning, Cenuai Rambut Puteri dan Cenuai Puteri Mayang Sari. Bunga nya berwana kuning. 

CENUAI BATU GUNUNG

Cenuai ini juga sangat sukar di temui, biasa tumbuh di ketinggian 4000 kaki, biasa tumbuh, diatas batu besar, bunga nya berwarna putih. Warna nya  hampir hampir sama dengan lumut gunong.

 

BUNGA CENUAI MERAH GUNUNG

Bunga cenuai merah gunong, jenis ini dalam ketegori Cenuai Merah, cenuai ini paling banyak di temui. Hidup di kawasan pergunongan pada ketinggian 3000 kaki.


                               
                             BUAH CENUAI MERAH GUNUNG DAN DAUN NYA
                                         


                                                  CENUAI PULAU (BETINA)

 Akar Cenuai Pulau/Laut ( betina ). Paling sukar di temui, dan hanya se batang saja pokok , yang pernah saya temui, tumbuh di tengah laut, biasa nya di atas batu batu besar  di dalam laut. khasiat untuk pengasih, mesti di campor dengan cenuai pulau (jantan).
 

 KERIS GARUDA SAKTI

  

 SUNDANG  MAJAPAHIT  
 BADIK RAJA HAJI

  
 TEKPI  (Hanya satu)

  
BADIK DAENG SELIKANG


  

 KERIS BRAWIJAYA 5 (Not for sale)
  

 Keris Panjang RADEN PATAH (not for sale)

 
 Tombak Ekor Belangkas

 KERIS CENDERAWASIH MAJAPAHIT (not for sale)
  
 
                                                       TOMBAK EKOR BELANGKAS


 
KERIS NAGO SASTRO (BETINA)
  

 PASANGAN KERIS NAGO SASTRO

  

KERIS NAGO SASTRO (JANTAN)  

TENGKORAK ULAR (hanya hiasan)
  

IKAN PUYU MATI BERAGAN (hiasan sahaja)


  

BATU PERIGI NENEK KEBAYAN PULAU BESAR 


  

GELANG BULUH TUMPAT( not for sale)


  

SEMAR NAGASARI


  

SEMAR BRAMA KUMBARA  

HATI BESI


  

BATU AKIK


  

ROTAN SONGSANG
  

ROTAN SONGSANG


  

PASUNG PUAKA HAJAR ASWAD

  

KULIT  KURA2 MATI BERAGAN 
  

PERHIASAN PURBA DARI GADING


  

KALUNG JADE PULAU BESAR


  

PASUNG PUAKA BERSAMA BATUNYA


 
                                                                                   
                                                   SAMA SEPERTI GAMBAR DI ATASgambar terbaru di gunung ledang...
                                       
                                      
            Gambar di Taman Bonzai..gambar Pokok Legeh dan Penunduk Gunong Merah.
 
                                         
                    Semasa berehat besama anak anak di Tapak Perkhemahan Batu Alip

                                     
                      Gambar di ambil dari Jambatan Emas,Ampangan Air Gunong Ledang.


                                       Gambar Pokok Cenuai ...dari Kumpulan Ibu Cenuai Merah
           
                                    
                                               Gambar Pokok Kacip Fatimah Gunong


                         
                                         Kawasan Taman Buloh Perindu Gunong  Ledang


                                  
       Di Puncak Ledang..mendengar syarahan dari seorang GUIDE,darihal khasiat tumbuhan    gunong.Guide dari keturunan Orang Asli,suku Semelai.


                             
                                        Tiga hero saya untuk mencari khazanah di Gua Majapahit

   
           

                                          Syeikh Syahrol Hisyam di Gua Majapahit
                                   
                         Syeikh Syahrol Hisyam dan Syeikh Syafiq Izzuan di Gua MajapahitFairus Tengah ...bertapa di Gua Majapahit 
                                       
                                            Bahagian dalam Gua Majapahit

                                                                                                                                              
                                             Bahagian Dalam Gua Majapahit

                                           Pak Syeikh dan Tuan Besar Karimon

                                    
                                         Kawasan Puncak Ledang...kawasan Buloh Perindu

     
                                       
                                          Syeikh Syafiq Izzuan di Tapak Perkhemahan Batu Alip        

                                             Syeikh Syahrol Hisyam di Tapak Perkhemahan Batu Alip

                                         Pak Syeikh,Azmi,Fairuz dan Tuan Karimon ...nak balik laaa !!!
                                     
                             Raden Syarifah Normala,Syarifah Norfatin Aina dan Syarifah Norazira Natasya di Tapak Perkhemahan Batu Alip.            

                                Kapal Terbang  Pengebom Steallh ...kepunyaan Puteri Gunong Ledang !!!
 MAKAM DAENG CELAK DI TANAH PERKUBURAN TANJUNG BIDARA MELAKA...
SEBARANG PERTANYAAN DAN MASALAH SILA E-MAIL KAN KEPADA syahrolhisyam99@gmail.com ATAU HUBUNGI DI TALIAN : 017-2095292 ATAU 014-7201103   PERLU DI INGAT KAN KEPADA ANDA SEMUA....SAYA HANYA BERMINAT UNTUK PERUBATAN SAHAJA::::BAB TARIK HARTA DAN DUIT SAYA TIDAK BERMINAT DAN SAYA TIDAK AKAN MELAYAN SESIAPA YANG INGIN " MENARIK HARTA". 

    JADUAL WAKTU BERUBAT ; JAM 02.00 PETANG HINGGA 07.00 MALAM
                                                                   JAM 08.00 MALAM  HINGGA 12.00 MALAM
   UNTUK TIDAK MENGHADAPI KESULITAN ...TALIPON KAMI DAHULU DI TALIAN SEPERTI DI ATAS.
 


 

12 ulasan:

TABIB SYEIKH MOHAMAD DIN berkata...

ALAMAT KEDIAMAN @ PERUBATAN 7 PUTERI:-
NO 127, JALAN SB 7,TAMAN SERI BERTAM,
76450 BARTAM ULU, MELAKA..

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
perubatan7puteri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
AFIQ AZIZI berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
perubatan7puteri berkata...

Nombor HP saya adalah 011 32575232 Tabib Syeikh Mohamad Din.

MakcikZai berkata...

Asalammualaikum, no tuan ni maseh ada lg ke ...saya dh cl bnyk kali no 014 n 017 tu ,tp tk no tu tk aktive lg...

Tanpa Nama berkata...

nom tu..dah masuk alam UFO, cuba tipon 999.. grenti dapat :)

Kisah cerita sukses berkata...

KISAH CERITA AYAH SAYA SEMBUH BERKAT BANTUAN ABAH HJ MALIK IBRAHIM

Assalamualaikum saya atas nama Rany anak dari bapak Bambang saya ingin berbagi cerita masalah penyakit yang di derita ayah saya, ayah saya sudah 5 tahun menderita penyakit aneh yang tidak masuk akal, bahkan ayah saya tidak aktif kerja selama 5 tahun gara gara penyakit yang di deritanya, singkat cerita suatu hari waktu itu saya bermain di rmh temen saya dan kebetulan saya ada waktu itu di saat proses pengobatan ibu temen saya lewat HP , percaya nda percaya subahana lah di hari itu juga mama temen saya langsung berjalan yang dulu'nya cuma duduk di kursi rodah selama 3 tahun,singkat cerita semua orang yang waktu itu menyaksikan pengobatan bapak kyai hj Malik lewat ponsel, betul betul kaget karena mama temen saya langsung berjalan setelah di sampaikan kepada hj Malik untuk berjalan,subahanallah, dan saya juga memberanikan diri meminta no hp bapak kyai hj malik, dan sesampainya saya di rmh saya juga memberanikan diri untuk menghubungi kyai hj Malik dan menyampaikan penyakit yang di derita ayah saya, dan setelah saya melakukan apa yang di perintahkan sama BPK kyai hj Malik, 1 jam kemudian Alhamdulillah bapak saya juga langsung sembuh dari penyakitnya lewat doa bapak kyai hj Malik kepada Allah subahanallah wataala ,Alhamdulillah berkat bantuan bpk ustad kyai hj Malik sekarang ayah saya sudah sembuh dari penyakit yang di deritanya selama 5 tahun, bagi saudara/i yang mau di bantu penyembuhan masalah penyakit gaib non gaib anda bisa konsultasi langsung kepada bapak kyai hj Malik no hp WA beliau 0823-5240-6469 semoga lewat bantuan beliau anda bisa terbebas dari penyakit anda. Terima kasih